Vanlig laddning
Vanlig laddning

Nissan elbilar i Taxi Stockholm

Taxi Stockholm är det första taxibolag i Sverige som har ett par elbilar i trafik. Med två Nissan berättar åkaren att han är riktigt nöjd med elbilarna först och främst för den rena driften med nollutsläpp men också för den tysta och sköna komfortens skull där driftkostnaderna är trevligt låga.

Något som skulle kunna förbättras är dock laddmöjligheterna säger han vidare. Med vanligt eluttag tar det för många timmar att få bilen laddad och de effektiva snabbladdstolparna som kan ge fulladdat batteriet på en timme är alldeles för få och för centralt placerade innanför tullarna i Stockholm.

På ett fulladdat batteri tar sig den här Nissan upp till 19 mil, men i taxitrafik i city hamnar den siffran mellan 10-12 mil, kommer då exempelvis en Arlandakörning i mitten av taxipasset räcker de flesta gångerna inte laddningen till för att ta sig tillbaka. Det är en av baksidorna med elbil i taxitrafik för tillfället, men det skulle enkelt gå att lösa genom att utöka snabbladdstationerna och placera dem strategiskt runt om och inte bara centralt i Stockholm, utan i hela Sverige om vi ska som i Norge få en stor bilpark med elbilar både yrkesmässigt och bland privatbilisterna. Norge har dessutom infört väldigt generösa villkor för EL-bilar då företag satsar på EL drift i sin tjänstebilspark.

Åkaren berättar också att hans kunder blir väldigt intresserade då de sätter sig i bilen och att samtalen lätt kommer in på ämnet elbil och att fler borde köra sådana. Som vid ett tillfälle då en kund satte sig in i bilen och sa att han ville åka till Arlanda. Åkaren talade då om att bilen drivs endast på el och att laddningen inte skulle räcka för en körning till Arlanda men att han kunde köra honom kostnadsfritt till närmsta taxihållplats där han kunde byta till en annan Taxi Stockholmbil, kunden svarade då att han hellre ville bli skjutsad till Arlandaexpress istället för närmsta taxihållplats så han skulle få lite mer tid för att fråga och få veta mer om bilen.

Åkaren säger avslutningsvis att det blev ändå en bra taxikörning på taxameter och en nöjd kund som dessutom satt kvar i bilen en stund då de kommit fram till Arlanda Express där de pratade vidare om bilen för att kunden blev så väldigt imponerad hur bekvämt och tyst elbilen gick.

 

 

Elbil i Taxi StockholmFörarplats elbilNissan elbil bagageutrymmeVanlig laddningSnabbladdningsstation RoslagstullSnabbladdningskontaktDisplay snabbladdningsstation

Taxi Stockholm

 

Dela gärna...
Annons

Svara

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn